Dobrý začátek roku: Bosch vylepšuje tržby ve všech obchodních oblastech a regionech. Nové pojetí mobility, nové vnímání technologií

Úspěchy obchodního roku

04/05/2017 | Česká republika | Korporátní zprávy

Stuttgart a Renningen, Německo – Skupina firem Bosch Group zahájila nový obchodní rok úspěšně. Tržby dodavatele technologií a služeb stouply v prvním čtvrtletí o téměř 12 procent a 11 procent po očištění o vliv směnných kurzů. V prvních třech měsících 2017 všechny oblasti a regiony vzrostly, některé z nich výrazně. Vzhledem k vyhlídkám na utlum ekonomiky a geopolitické nejistotě, očekává světový dodavatel technologií a služeb v roce 2017 nárůst svých tržeb o 3 až 5 procent. A i přes výrazné investice do zajištění budoucnosti nastavila společnost Bosch výsledky prorůstově. „Dnešní obchodní úspěch nám poskytuje volnost formovat svět zítřka,“ řekl Dr.Volkmar Denner, předseda představenstva Bosch na výroční tiskové konferenci ve výzkumném kampusu Bosch v Renningenu. „Posunout naše stávající podnikání vpřed, otevřít nové oblasti podnikání, obsadit technologicky vedoucí pozici - to je naše strategie transformačního procesu.“ Hlavními body této transformace jsou změny v oblasti mobility a konektivity internetu věcí (IoT). „Jako lídr v inovacích formujeme a řídíme transformaci,“ dodal Denner.