Změna ve vedení společnosti Robert Bosch v Česku a na Slovensku

Milan Šlachta

13/01/2017 | Česká republika | Korporátní zprávy

Praha – Ing. Milan Šlachta (47) se stal 1. ledna 2017 ředitelem regionálních společností Robert Bosch odbytová s.r.o. Praha, Robert Bosch spol. s r.o., Bratislava a Reprezentantem Bosch Group v Česku a na Slovensku. Šlachta se tak stal nástupcem Dr. Klaus Peter Fouquet (58) v jeho funkcích na území Česka a Slovenska.

Šlachta přichází jako zkušený manažer společnosti Bosch. Pro Bosch pracuje v různých funkcích od roku 1994. Posledních osm let působil v pozici obchodního ředitele a jednatele ve společnosti skupiny Bosch v Českých Budějovicích, která se zabývá výrobou automobilové techniky a jejím vývojem. Předtím zastával různé vedoucí pozice v oblastech financí, controlingu a podnikového plánování v Čechách a v Německu. Ing. Milan Šlachta vystudoval na ČVUT v Praze obor dopravní a manipulační technika a obor ekonomika a řízení strojírenského podniku.

Dr. Klaus Peter Fouquet zůstává ve funkci jednatele společnosti Robert Bosch AG ve Vídni a Reprezentanta Bosch Group v Rakousku a je dále zodpovědný za odbyt Bosch ve střední a východní Evropě.

Bosch Group je vedoucím mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává na 390 000 lidí (k 31. 12. 2016). Dle předběžných výsledků za rok 2016 dosáhly tržby firmy hodnotu 73,1 miliard eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 450 dceřiných a regionálních firem ve více než 60 zemích světa. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem pro budoucí růst firmy je její inovační síla. Bosch zaměstnává 59 000 pracovníků v oblasti výzkumu a vývoje ve 120 lokalitách po celém světě.