CES 2017: Bosch představí, co všechno dnes inteligentní domácnost dovede. Průzkum na téma preferencí u inteligentních domácností

06/01/2017 | Česká republika | Korporátní zprávy

Stuttgart / Las Vegas – Bosch nabízí řešení pro inteligentní domácnosti v celé řadě různých oblastí. Smart Home System od firmy Bosch je interoperabilní: zařízení jsou propojená přes Smart Home ovladač a navzájem spolu komunikují. Aplikace Smart Home od firmy Bosch vám umožňuje ovládat a monitorovat osvětlení, topení, detektory kouře a pohybu pomocí tabletu nebo smartphonu. Na veletrhu CES 2017 představí Bosch rozšířené funkce svého systému pro inteligentní domácnosti Bosch Smart Home System rozšířené o požární alarm a detektor pohybu, a rovněž i o manažera typických situací (Scenario Manager). Jakmile detektor kouře ucítí dým, aktivuje v zařízení alarm a zašle majiteli domácnosti přes aplikaci zprávu. Chytré doplňkové funkce rovněž umožňují použití alarmu k odrazení nezvaných hostů. Manažer typických situací nabízí ještě intuitivnější chod vaší připojené domácnosti a podporu v případě každodenních povinností: například tím, že při vašem odchodu zkontroluje, jestli jsou topení, elektrické spotřebiče a osvětlení vypnuté.

Bosch Group je vedoucím mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává na 390 000 lidí (k 31. 12. 2016). Dle předběžných výsledků za rok 2016 dosáhly tržby firmy hodnotu 73,1 miliard eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 450 dceřiných a regionálních firem ve více než 60 zemích světa. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem pro budoucí růst firmy je její inovační síla. Bosch zaměstnává 59 000 pracovníků v oblasti výzkumu a vývoje ve 120 lokalitách po celém světě.