„Girl's Day“ - skvělá možnost pro dívky k nahlédnutí do světa techniky. Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě podporuje dívky v zájmu o technická povolání

18/10/2016 | Česká republika | Korporátní zprávy

Jihlava. Dne 14. října 2016 pozvala firma Bosch Diesel s.r.o. celkem 20 dívek se zájmem o techniku na tradiční „Girl´s Day“. Jednalo se o dcery zaměstnanců firmy navštěvující pátou až sedmou třídu základní školy. Cílem každoročně pořádané akce je podpořit u dívek zájem o technické obory a zároveň jim umožnit nahlédnout do světa techniky. „Chceme dívkám dodat odvahu. Dívky by samy měly objevit vše, co se skrývá pod pojmem technika a zjistit, že technika může být i zábavná,“ řekl Ralph Carle, obchodní ředitel firmy Bosch Diesel s.r.o.

Bosch Group je vedoucím mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává na 390 000 lidí (k 31. 12. 2016). Dle předběžných výsledků za rok 2016 dosáhly tržby firmy hodnotu 73,1 miliard eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Jako přední společnost v oblasti Internetu věcí, Bosch nabízí inovativní řešení pro chytré domácnosti, chytrá města, propojenou mobilitu a propojený průmysl. Využívá svých znalostí senzorových technologií, softwaru a služeb, také svůj vlastní IoT cloud k tomu, aby zákazníkům nabídnul propojená řešení napříč oblastmi – a to z jediného zdroje. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a přibližně 450 dceřiných a regionálních firem ve více než 60 zemích světa. Po započtení prodejních a servisních partnerů pokrývá globální vývojářská, výrobní a obchodní síť společnosti Bosch téměř všechny země. Základem pro budoucí růst firmy je její inovační síla. Bosch zaměstnává 59 000 pracovníků v oblasti výzkumu a vývoje ve 120 lokalitách po celém světě.