Ministr financí České republiky Andrej Babiš navštívil firmu Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě. V centru pozornosti stály moderní a inovativní automobilové technologie firmy Bosch, vynikající kvalita a digitalizace průmyslu

14/09/2016 | Česká republika | Korporátní zprávy

Jihlava. V rámci oficiální návštěvy Kraje Vysočina navštívil dne 30. září 2016 firmu Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě 1. místopředseda Vlády České republiky a ministr financí České republiky Andrej Babiš.

Ralph Carle, obchodní ředitel Bosch Diesel s.r.o., a Stefan Hamelmann, technický ředitel Bosch Diesel s.r.o., uvítali ministra financí Babiše v závodě Jihlava. Poté společně s vedoucím korporátní komunikace Bosch Group v ČR a SR, Pavlem Romanem, představili aktivity Bosch v České republice, včetně hospodářských výsledků.

V centru pozornosti návštěvy ministra financí byla témata inovace, technologie a odborné vzdělávání. Ministru Babišovi bylo umožněno získat vhled do těchto témat, jakož i být seznámen s jejich realizací ve firmě Bosch v Jihlavě. Během prezentace byla s ministrem financí diskutována i důležitá témata jako například nástroje flexibilního zaměstnávání v Zákoníku práce, nedostatek technicky vzdělané pracovní síly a spolupráce s odbornými středními a vysokými školami.

„Naše podpora a angažovanost ve vzdělávání a profesním vzdělávání, jakož

i vysoké technické kompetence našich zaměstnanců jsou podstatnou součástí úspěchu firmy Bosch v Jihlavě“, podotknul Ralph Carle, obchodní ředitel Bosch Diesel s.r.o.

Během následné prezentace závodu představil technický ředitel firmy Bosch Diesel s.r.o., Stefan Hamelmann, ministru Babišovi výrobní program firmy.

Ministr financí vyslovil firmě Bosch a závodu firmy Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě, jako největšímu regionálnímu zaměstnavateli a investorovi, své uznání. Velmi na něj zapůsobil celkový dojem z prohlídky závodu, čistota prostředí, vynikající dosahovaná kvalita, jakož i inovativní automobilové technologie firmy Bosch. Ministr po prohlídce výroby využil možnosti pohovořit se zaměstnanci firmy na následném shromáždění. Ocenil, že firma ekonomicky roste a nabízí v Kraji Vysočina stabilní zaměstnání a flexibilní pracovní místa.

Zároveň zdůraznil, že aktivity firmy v oblasti tématu Průmysl 4.0 (digitalizace výroby) dokládají vysokou technickou kompetenci závodu Jihlava a podtrhují tak jeho vynikající konkurenceschopnost v mezinárodním měřítku.

Bosch Group je vedoucím mezinárodním dodavatelem technologií a služeb. Společnost celosvětově zaměstnává na 375 000 lidí (k 31. 12. 2015). Tržby firmy za rok 2015 dosáhly hodnoty 70,6 miliard eur. Činnost Bosch Group se dělí do čtyř obchodních oblastí: Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Bosch Group zahrnuje společnost Robert Bosch GmbH a více než 440 dceřiných a regionálních firem ve více než 60 zemích světa. Po započtení prodejních a servisních partnerů je společnost Bosch zastoupena ve zhruba 150 zemích. Základem pro budoucí růst firmy je její inovační síla. Bosch zaměstnává 55 800 pracovníků v oblasti výzkumu a vývoje ve 115 lokalitách po celém světě. Strategickým cílem Bosch Group je přinášet inovace pro propojený život. Bosch zlepšuje kvalitu života na celém světě díky výrobkům a službám, které jsou inovativní a budí nadšení. Stručně řečeno, Bosch vytváří technologie, které jsou „Stvořené pro život“.