Vítěz Automechanika Innovation Award. M Li-ion: Nové výkonné baterie Bosch pro jednostopá vozidla s lithium-iontovou technologií

02/09/2016 | Česká republika | Korporátní zprávy

Frankfurt/Karlsruhe – Lithium-iontová baterie Bosch M Li-ion pro jednostopá vozidla získala na veletrhu Automechanika 2016 ocenění za inovaci v kategorii díly a komponenty. Tuto cenu získávají inovativní a ambiciózní produkty.

Díky inovativní lithium-iontové technologii se nové M Li-ion baterie vyznačují výrazně vyšší odolností proti hlubokému cyklu vybíjení než běžné olověné baterie. Kromě toho má baterie asi o třetinu menší hmotnost. Jelikož jsou u jednostopých vozidel baterie obvykle umístěny poměrně vysoko, má nízká hmotnost M Li-ion baterie pozitivní vliv rovněž na těžiště kola. Systémy řízení baterie, takzvané balancery, zajišťují rovnoměrné nabíjení a vybíjení všech bateriových článků. Další výhodou baterie M Li-ion je její nízká míra samovybíjení. Baterie vydrží nabitá čtyřikrát déle než je tomu u srovnatelných olověných baterií, a tak hravě přežije zimní období. Díky svému vysokému výkonu, rychlému a spolehlivému chování při nastartování, je baterie M Li-ion vhodná zejména pro jednostopá vozidla s vysokými nároky na energii, jako jsou motocykly vybavené ABS a MSC (Motorcycle Stability Control) nebo elektro-nicky řízenými benzínovými vstřikovacími systémy. Prostřednictvím nové M Li-ion baterie pro motocykly mohou dílny a obchodníci nabízet svým zákazníkům výkonnou baterii pro jednostopá vozidla pro zvýšenou dynamiku a ještě větší radost z jízdy.